Boek over overwegen

Op ons vakgebied bestaat er niet erg veel vrij toegankelijke vakliteratuur. Het valt dus niet mee om door (zelf-)studie de vakkennis op te bouwen. De meeste literatuur in het Nederlands en is wat ouder en stamt uit de nalatenschap van NS Opleidingen of bestaat uit bedrijfsintern cursus materiaal dat niet via " de boekwinkel" verkrijgbaar is.
De IRSE-Nl probeert in kaart te brengen wat er is, en indien mogelijk materiaal beschikbaar te maken. Denk aan het boek over het lichtseinstelsel 54, de stukjes over de geschiedenis van de relaisbeveiliging, de recent toegevoegde cursus technisch ambtenaar etc.
De publicatie van een nieuw boek, zei het dan ook in het Engels is dus wel een „nieuwswaardig” item. Stanley Hall en Peter van der Mark hebben zojuist een nieuw boek aan hun reeks publicaties toegevoegd. "Level Crossings, the history, development and safety record of level crossings in Britain and Overseas". Het is zoals de titel suggereert een overzicht van het ontstaan van overwegen en overwegbeveiliging en ongevallen op overwegen. Het sluit af met een internationaal perspectief van de overwegen in diverse landen en een bibliografie.
Het boek is een goede aanvulling op het hoofdstuk „overwegen” op het IRSE textboek „European Railway Signalling” dat alweer wat langer bestaat en met en prijs van 19,99 pond (en dat pond zakt steeds verder weg t.o.v. de euro!) heel betaalbaar.
 
ISBN 978-0-7110-3308-5, Ian Allan Publishing (www.ianallenpublishing.com)